Pups voor Adoptie
Since 2018

Saving Animals & Finding Homes

Pups uit Italia

Zwerfpups zorgen in landen om de Middellandsezee voor veel overlast. Een gevolg is dat er met pasgeboren pups bruut en ruw wordt omgegaan. Maar omdat deze zwerfpups (of straatpups) al op onze wereld zijn, gaan wij voor hen zorgen. 

 

Wij brengen zwerfpups uit Italië naar Nederland en België. Met onze keuze om voor deze zwerfpups een fijn huis te vinden tegen een normale prijs, geven wij een krachtig antwoord tegen broodfok. We helpen alle zwerfpups. 

Als de pup uit Italië vertrekt is hij/zij volgens de inschatting van de dierenarts in Italië minstens 15 weken oud. De pup is bij overdracht aan de adoptiefamilie gevaccineerd (incl. rabiës), ontwormd, ontvlooid, gechipt en heeft een Europees paspoort. Geadopteerde pups reizen uit Italië met het Europese TRACES-vervoersregistratiesysteem. 

Met alle asiels waarmee wij samenwerken hebben wij afgesproken dat er alleen zwerfpups naar Nederland komen die gaan uitgroeien tot middelgrote ”typische gezinshonden”. De zwerfpups mogen karaktereigenschappen als speels, lief, ondeugend, kroelerig, alert et cetera hebben, maar moeten bovenal sociaal zijn. Een sociale zwerfpup kan goed omgaan met andere dieren en met mensen/kinderen. Zwerfpups die dit gedrag (nog) niet vertonen – bijvoorbeeld omdat ze extreem angstig zijn – laten we niet los, maar gaan we eerst terplekke socialiseren. Voor zwerfpups met een medisch probleem geldt hetzelfde; eerst lokaal helpen.

Iedere pup kent een adoptiebijdrage van € 445,=. Adoptanten worden geacht om hun pup zelf op de aankomstlocatie in Nederland in ontvangst te nemen. U kunt uw favoriete zwerfpup ook zelf ophalen. Wij helpen u met het organiseren van uw reis.