Kosten en spelregels

 

Voor een hond/pup vragen wij een vergoeding van  € 445,-.

U moet zich goed realiseren dat het adopteren van dieren voor de Nederlandse wet niet mogelijk is. In de volksmond heet het nog steeds het adopteren van een hond, maar het is kopen. U koopt een dier, dus u koopt ook een zwerfpup. Hier kunt u dit nalezen: https://www.licg.nl/consumentenrecht/

We redden graag zwerfpups en we zoeken graag uitstekende adoptiefamilies, maar als u de kosten betaald heeft en u heeft de pup met het paspoort in uw handen, dan bepaalt u wat er met de pup gebeurt. U bent eigenaar en daarmee stopt onze zeggenschap. 

Juist omdat u eigenaar van de zwerfpup wordt, vinden we het belangrijk om vooraf onze intenties met u door te spreken. Wij vinden dat een erezaak. We willen graag:

  1. dat u, nadat uw pup aan u is overgedragen, de microchip zo snel mogelijk bij een daarvoor bestemde organisatie, zoals de ”Nederlandse Databank Gezelschapsdieren” (http://ndg.nl) (NDG) in Nederland of DogID (https://www.dogid.be/nl) in België via uw dierenarts registreert. Let u er dan ook op dat het telefoonnummer dat u op de penning laat graveren begint met 0031 voor Nederland en 0032 voor België.
  2. dat u ervoor zorgt dat uw pup altijd ter identificatie een halsband met naampenning draagt met daarop de fonetisch geschreven naam.
  3. dat u niet uw pup uitleent, verkoopt, ruilt of weggeeft 
  4. dat u gedurende het eerste jaar maandelijks een bericht, foto of video van uw pup naar de vrijwilliger in Italië stuurt die de pup in zorg heeft gehad.
  5. dat u de pup goed behandelt, d.w.z. niet in een hok of kennel houden, maar in huis op een zachte, warme ondergrond met voldoende goede voeding, schoon en vers water en voldoende uitloopmogelijkheden en beweging.
  6. dat u pup door een erkend dierenarts, (jaarlijks) laat vaccineren dan wel titreren. Als de pup nog niet alle benodigde inentingen heeft gehad die in uw situatie wel nodig worden geacht (bijvoorbeeld Kennelhoest), moet u er voor zorgen dat de pup zo spoedig gevaccineerd wordt.
  7. dat u niet nadien met de pup gaat fokken en de pup ook niet laat deelnemen aan de jacht.
  8. dat u de pup niet zonder medische indicatie van een dierenarts laat inslapen of ter euthanasie aanbiedt.
  9. dat u in situaties van overmacht – denkt u aan een heftige allergie, ziekenhuisopname, brand of andere rampspoed – altijd een beroep op ons kan doen om uw pup (tijdelijk) te herhuisvesten.